افتتاحیه ششمین جشنواره عمار و اختتامیه اولین سوگواره هنری رسانهای سراج
به گزارش خبرگزاری ایکنا، افتتاحیه ششمین جشنواره مردمی عمار و اختتامیه اولین سوگواره هنری رسانهای سراج با حضور مهاجران افغانستانی در فرهنگسرای انقلاب مشهد مقدس، برگزار شد.
احسان مینایی راد، مسئول اکران جشنواره عمار در استان خراسان رضوی با بیان اینکه امیدواریم افتتاحیهای برای جشنواره مردمی عمار در افغانستان اجرا شود، گفت: با توجه به استقبال مردم مهاجر افغانستان در ایران، انگیزه پیدا کردهایم که برنامهریزی برای اجرای افتتاحیه این جشنواره در افغانستان داشته باشیم.
در ادامه سیدابوطالب مظفری، نماینده شورای فرهنگی افغانستانیهای مقیم مشهد با بیان اینکه یک تفاوت مبارک در جامعه مهاجران در دهه اخیر افتاده است، اظهار کرد: در این دهه جامعه مهاجرت از خالت تک بعدی در آمده و ساحتهای مختلف را تجربه کرده است.
وی به ویژگیهای جامعه مسطح در دهههای قبل بین مهاجران اشاره کرد و افزود: جامعه قبلی ما در ساحت باور، عواطف و احساسات یک بعدی عمل میکرد، یعنی در دو دهه قبل اغلب کتابهای سیاسی در رابطه با انقلاب، شوروی سابق و... مطالعه میشد و باورهای ما پیرامون عقل سیاسی میچرخید.
نماینده شورای فرهنگی افغانستانیهای مقیم ایران با ابراز خرسندی از اینکه امروز جامعه افغانستانیهای مهاجر مقیم ایران در عرصههای فرهنگی و هنری وارد شده است، گفت: امروز تنها برای خشم سیاسی خروش نمیکنیم بلکه از یک فیلم سینمایی، نمایشگاه عکس و خط نیز استقبال میشود.
در ادامه حمید فقیری، مسئول دبیرخانه سوگواره سراج با اشاره به اینکه این سوگواره با هدف ثبت روحیه زیارت و حال و هوای حرم امام حسین(ع) برگزار شد، ابراز کرد: از آنجا که در سالهای اخیر افغانستانیها فرصت زیارت حرم مبارک امام حسین(ع) را پیدا کردهاند، بر آن شدیم این سوگواره را برای حفظ آثار زیارت برپا کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از چهار هزار عکس در اولین سال برپایی این برنامه به دبیرخانه ارسال شده است، ادامه داد: فراخوان این سوگواره توسط رسانههای داخل افغانستان و ایران انجام شد که در پایان این برنامه نفرات برتر سوگواره اعلام میشود.
سپس سید میرمحمد یوسف فراهت، مسئول فرهنگی کنسولگری افغانستان در ایران با بیان اینکه فرهنگ بسیار غنی نسبت به اروپا داریم، گفت: چندی پیش که یکی از رسانهها به ساحت پیامبر(ص) توهین کرد، من گفتم اینها از تاریخ خود هیچ اطلاعی ندارند که ناپلیون بناپارت آرزو داشت با استعانت از حقوق اسلامی برای خود یک حکومت ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه جوانان مهاجر ما در ایران و جوانان ما در افغانستان تفاوتهایی دارند، گفت: جوانان ما هرچند دارای تفاوتهایی هستند اما مهم این است که ارزشهایی معنوی مشترک دارند و این مسئله باعث شده از لحاظ فرهنگی بتوانیم با یکدیگر تعامل داشته باشیم.
مسئول فرهنگی کنسولگری افغانستان در ایران ابراز کرد: رسانهها و علما باید در حفظ مشترکات معنوی میان جوانان که در ایران و افغانستان رشد کردهاند، تلاش کنند.
در ادامه مراسم، سلطانی هروی، مدیر مرکز تخصصی رسانهای سراج افغانستان گفت: پس از سقوط طالبان در افغانستان رسانهها به شدت در داخل این کشور رشد کردهاند که نقاط مثبت و منفی به همراه دارد و باید فرهنگ استفاده از رسانه نیز رشد کند.
دبیر سوگواره سراج با بیان اینکه موسسه سراج در پی ایجاد پیوند فرهنگی میان مردم ایران و افغانستان است، گفت: با ورود به جشنواره مردمی عمار تلاش کردیم پیوند میان مردم افغانستان و ایران را از طریق رسانه و هنر ایجاد کنیم.
گفتنی است اکران و نمایش فیلمهای جشنواره عمار ویژه مهاجرین افغانستانی همراه با جلسات نقد و تحلیل و گفتمان هنری رسانه ای، با حضور علاقمندان به هنر و رسانه، شنبه و دوشنبه 3 و 5 دلو (بهمن ماه) ساعت 15 توسط مرکز تخصصی رسانه ای سراج افغانستان با همکاری دبیرخانه استانی جشنواره فیلم عمار ، در فرهنگسرای انقلاب مشهد واقع در خیابان پنج تن 45 برگزار می شود.