نشست فیلمسازان جوان انقلاب اسلامی در همایش اکران کنندگان عمار1
به گزارش «عمارفیلم»، نشست فیلمسازان جوان انقلاب اسلامی با حضور فیلمسازان جوان استان خراسان رضوی در همایش سراسری اکران کنندگان مردمی جشنواره عمار، برگزار شد.
در این نشست که با محوریت بررسی موضوع اکران مردمی و ضرورتهای آن برگزار شد، محمدمهدی خالقی، هادی حاجتمند و حجت احمدیزر از فیلمسازان استان خراسان رضوی حضور داشتند.
باید اسم اکران کنندگان را در تیتراژ فیلمهایم بیاورم!
محمدمهدی خالقی در ابتدای سخنانش در این نشست با اشاره به اهمیت نمایش فیلمهایش در بین عامه مردم، از اکران کنندگان خواست نظرات مخاطبان را به فیلمسازان برسانند و گفت: اگر فرصتش باشد حتما در جلسات اکران مردمی فیلمهایم شرکت میکنم و اگر چنین هم نشود میتوانم بصورت تلفنی با اکرانکنندگان ارتباط داشته باشم تا بتوانم مستقیما از نظرات مخاطبان اطلاع پیدا کنم.
وی درهمینباره پیشنهاد داد: شماره فیلمسازان در اختیار اکرانکنندگان قرار بگیرد تا ارتباط از این طریق بین فیلمسازان و مخاطبان آنها برقرار شود.
در جشنواره عمار، اکرانکنندگان مردمی تبدیل به جزئی از پروسه ساخت فیلم و مستند شده اند و علاوه بر اینکه میتوان در ساخت برخی فیلمها، در حوزه تحقیق و پژوهش فیلم یا مستند از اکرانکنندگان کمک گرفت، خودم حاضر هستم اگر اکرانکنندهای فیلم مرا نمایش دهد اسمش را در تیتراژ فیلمم به عنوان عوامل فیلم بیاورم.
حضور در عمار، جایزه است
وی با اشاره به اینکه عمار توانسته است ظرفیتهای بومی و محلی را فعال کند، همچون حجت احمدی زر پیشنهاد داد: دبیرخانه جشنواره، در هر دوره، آثار مربوط به استانهای مختلف را شناسایی و دستهبندی نماید و اکرانکنندگان مردمی هم این آثار را در اولویت اکرانشان قرار دهند.
خالقی ادامه داد: اکران کنندگان هم میتوانند با شناختی که از مناطقشان دارند با توجه به نیازها و اولویتهایی که هست سوژهها را به فیلمسازان معرفی کنند که میتوان گفت از این طریق به نوعی پیوست اجتماعی برای فیلمها در نظر گرفته میشود.
کارگردان فیلم «پوستین وارونه» در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اکرانهای متعدد جشنواره عمار در طول سال، اظهار داشت: در جواب خبرنگاری که از من پرسیده بود چرا فیلمم در عمار عنوانی کسب نکرده است، گفتم: «حضور در عمار به خودی خود یعنی جایزه»، منظورم از حضور در عمار دقیقا به معنای اکرانهای مردمی است.
بخش مسابقه اکران مردمی راهاندازی شود
وی در ادامه پیشنهاد داد: همانند بخش مسابقه آثار، به صورت مستقل، بخش مسابقهای هم برای اکرانهای مردمی درنظر گرفته شود و با تدوین معیارها و دستورالعملهایی، فیلمها هم بتوانند برای حضور در بخشهای مختلف اکران مردمی با یکدیگر، رقابت کنند.
خالقی با این پیشنهاد که نحوه شرکت در عمار بصورت انتخابی شود و فیلمسازان بتوانند یا در بخش فعلی ثبت نام کنند یا در بخش اکران مردمی، اضافه کرد: اگر چنین بخشی در جشنواره عمار ایجاد شود، فیلمهای خودم را به جای بخش مسابقه فیلم، به بخش اکران مردمی ارسال میکنم.
این فیلمساز همچنین پیشنهاد داد: پکهای اکران مردمی جشنواره، براساس موضوعات مختلف مثل امام، شهدا، مهدویت و سبک زندگی تهیه شوند که این از طرفی انتخاب فیلمها را برای اکرانکنندگان راحت میکند و هم اگر فیلمی برخی نیازها را از جنبههای گوناگون پوشش داده باشد، میتواند در پکهای مختلف قرار بگیرد و در شبکه اکران مردمی، بهتر دیده شود.
اکران عمار، از یک خانه چهل متری تا کانادا
وی با اشاره به اکرانهای بین المللی جشنواره عمار گفت: ما اگر به کمتر از کلام امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «ما باید در جنگ اعتقادیمان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازیم» راضی باشیم، بازنده هستیم.
خالقی اضافه کرد: امروز، ابعاد اکرانهای عمار از یک خانه کوچک چهل متری تا اکران در کشورها و مناطق مختلف دنیا مثل کانادا، لبنان، پاکستان و هلند گسترش یافته است و لازم است فیلمسازان انقلابی با توجه به مقضیات لازم، به سمت دیده شدن آثارشان در سطح بین المللی هم حرکت کنند.
کارگردان فیلم «شاگرد امام» با اشاره به مستند «سفیر» خود بیان کرد: تجربه موفق جشنواره مردمی عمار در بکارگیری ظرفیتهای مردمی در اکران باعث شده است تا برخی جشنوارههای دیگر هم برای نمایش آثارشان، در سطحی پایینتر از این شیوه استفاده کردهاند.
گفتنی است در پایان این برنامه، پرسش و پاسخ کوتاهی هم برگزار شد.